середу, 24 травня 2017 р.

Про професію "інженер-енергетик"
Інженер-енергетик — це спеціаліст, який займається розробкою, виробництвом і експлуатацією систем теплового і енергетичного забезпечення.
Інженери-енергетики працюють в котельнях, на ТЕЦ, на окремих електростанціях, в науково-дослідних інститутах по відповідним галузям, в проектних і будівельно-монтажних організаціях.
Спеціаліст енергетик знає, скільки енергоресурсів необхідно тому чи іншому підприємствуСпеціаліст може прийняти грамотне рішення про технічне переобладнання компанії, про модернізацію існуючих систем енергозабезпечення. У відповідності з цим рішенням інженер-енергетик готує заявки на придбання необхідного обладнанняматеріалівзапасних частин, укладає договори на ремонт обладнання з підрядними організаціями.
Інженер бере безпосередню участь в установці електрообладнання на підприємстві. Він не тільки складає креслення, але і займається монтажем систем, пуско-налагоджувальними роботами. Також його важливе завдання — здійснення технічного наглядуконтроль над правильною експлуатацією енергетичних і електричних установок.
Інженер-енергетик — гарант енергетичної безпеки підприємства, безперебійного енергопостачання. Він перевіряє систему релейного захисту і автоматики, складає графіки обмежень споживання енергії в години максимальних навантажень енергосистеми та ін.

Види діяльності

Немає коментарів:

Дописати коментар